Volg deze tips en vind de ideale outfit voor je bruidsmeisjes

0
1206

Veel moeilijker dan een bruidsjurk uitkiezen voor jezelf is je bruidsmeisjes aankleden. Als het geen kinderen zijn maar je vriendinnen zit je met zeer uiteenlopende figuren. Het is dus niet voldoende om dezelfde zandloperjurk in hun maat te kiezen want de meeste meisje staan totaal niet met zandloperjurken. Bovendien zijn ze mondig genoeg om duidelijk te laten verstaan wat hun voorkeur is en wat helemaal niet. Je kan ze dus niet verplichten om iets te dragen wat hen niet zint terwijl ze toch mee de show moeten stelen op een huwelijksfeest. Als je het juist aanpakt en onderstaande tips volgt, vinden jullie gegarandeerd samen een geschikte outfit zonder discussie en drama.

Wie betaalt voor wat?

Voor je ook maar de collectie bruidsmeisjes jurken raadpleegt, is het belangrijk dat het financiële luik duidelijk is. De traditie dat de bruid de jurken van de bruidsmeisjes betaalt, bestaat bij ons niet. Bruidsmeisjes betalen hun jurk zelf. Dat is goed voor jou als bruid maar dat wil ook zeggen dat zij het zijn die het budget bepalen. Het is ongepast als jij laat merken dat je het budget maar mager vindt. Niet iedereen verdient evenveel en de bruidsmeisjes zullen hun spaarcenten liever ook aan andere dingen willen besteden dan aan jouw trouwfeest. Het is misschien wat vervelend om de geldkwestie al in het begin op tafel te leggen, maar als dit duidelijk is en iedereen er zich in kan vinden, zal de sfeer al veel ontspannender zijn nadien.

Allemaal hetzelfde of mix en match?

Het is de bruid die beslist of ze alle bruidsmeisjes in dezelfde jurk en dezelfde kleur wil, alleen in dezelfde kleur, of alleen in dezelfde jurk of nog iets anders. Dezelfde jurk kiezen is het makkelijkst maar als je als enige vereiste dezelfde kleur stelt, kan ieder bruidsmeisjes een jurk kiezen die past bij haar figuur en huidtint. Je kan dan nog altijd vragen om alleen lange bruidsmeisjes jurken te kiezen en de cocktailjurken te bannen.

Online kopen of in boetieks?

Zijn jullie van plan om samen op zoek te gaan naar een jurk spreek dan lang genoeg op voorhand af wanneer deze shoppingdag zal plaatsvinden en bereid je voor. Als bruid kan je de bruidsmeisjes foto’s doorsturen van de stijl die je mooi vindt. Zo hebben zij een idee wat te zoeken en komen ze niet de hele tijd aandraven met jurken die totaal niet jouw smaak zijn. Bespreek de voorgaande tips voor jullie gaan shoppen, dat zal de zoektocht naar de perfecte bruidsmeisjes jurk veel vlotter doen verlopen. 

Koop je online, dan kan je op een avond afspreken om online het assortiment te bekijken. Als dat niet gaat, is dat geen probleem. Julle hoeven zelfs niet fysiek bij elkaar te zijn om te beslissen over de jurk.

Kies een element wat de bruidsmeisjes verbindt

Als jullie ervoor kiezen om allemaal verschillende jurken te dragen, kies dan toch iets wat de bruidsmeisjes verbindt door één element toe te voegen dat bij ieder bruidsmeisje hetzelfde is. Dat kan zijn door bijvoorbeeld dezelfde bloemenkrans of speld te dragen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here